zondag 29 mei 2011

Twee Duitse militairen gedood, vijf gewond bij zelfmoordaanslag in Takhar in Noord-Afghanistan

Het Duitse ministerie van Defensie heeft het aantal Duitse soldaten dat zaterdag gewond raakte bij de aanslag in Taloqan naar boven bijgesteld. In totaal vielen vijf gewonden, waarvan 1 soldate zwaar en vier soldaten licht gewond raakten.

De twee omgekomen soldaten worden maandag samen met een collega die afgelopen woensdag bij een aanslag met een bermbom in de provincie Kunduz sneuvelde gerepatrieerd.

Aanvankelijk werd melding gemaakt van twee Duitse doden en drie gewonden bij de aanslag in Taloqan.

In totaal vonden zeker zeven mensen de dood en raakten er een tiental gewond toen een zelfmoordaanvaller een bijeenkomst van hoge functionarissen van de Regio Noord-Afghanistan aanviel.

Duitse militairen voelen zich intussen in de steek gelaten door de politiek en de Afghaanse veiligheidsdiensten.

De Poolse inlichtingendienst maakte vorig jaar al melding van het feit dat steeds meer leden van de veiligheidsdiensten en burgers zich aansluiten bij de opstandelingen.

Van de Duitse politiek zouden Duitse soldaten graag zware wapens in mogen willen zetten tegen opstandelingen, maar dat is niet toegestaan vanwege de kans op burgerslachtoffers.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Afghaanse veiligheidsmensen zich tegen de buitenlandse troepen keren vanwege de burgerslachtoffers die vallen, aldus een terrorismedeskundige.

Ook zijn Afghaanse soldaten vrijwel niet bereid om voor veiligheid te zorgen, en blijven ze in hun kazernes zitten.



Zie ook:
Aanslag in Taloqan geen zelfmoordaanval maar bomaanslag
7 doden bij zelfmoordaanslag op veiligheidsoverleg Noord-Afghanistan