maandag 2 januari 2012

Soldaten uit Kusel naar Mazar-e-Sharif en Kunduz in Noord-Afghanistan

Ongeveer 20 militairen uit de Duitse plaats Kusel vetrekken deze week naar het noorden van Afghanistan. Het zijn de eersten van ongeveer 200 artilleristen uit Kusel die in 2012 in de Hindukush dienst zullen doen. Ze worden gelegerd in Mazar-e-Sharif en Kunduz.

Dat meldt de Duitse krant Allgemeine Zeitung. De soldaten dienen bij het Artillerielehrregiments 345 uit de West-Paltische stad en vertrekken maandag.

Volgens cijfers van het Duitse ministerie van Defensie (Verteidigungsministerium) in Berlijn zullen meer dan 300 troepen van de Bundeswehr uit Rheinland-Pfalz in Afghanistan worden ingezet. Ze verblijven daar in de regel vier maanden, maar vaak ook langer.

De militairen uit Kusel die deze week vertrekken zullen in de Noord-Afghaanse plaatsen Kunduz en Mazar-i-Sharif worden gestationeerd. De eerste vlucht staat maandagavond gepland. Andere vluchten staan voor woensdag op het programma.

Veel van de 1200 soldaten met Kusel als thuisbasis hebben al in Afghanistan gediend.

Berlijn leidt vanuit Camp Marmal in de Noord-Afghaanse stad Mazar-e-Sharif het Regionaal Commando Noord van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO en de Provinciale Reconstructie Teams (PRT's) in Kunduz.en Badakhshan.

Duitsland wordt daarbij in Kunduz onder meer gesteund door de Verenigde Staten, Armeniƫ, Belgiƫ en Nederland.

In totaal zet Duitsland volgens het Duitse ministerie van Defensie bijna 5.000 soldaten in Afghanistan in.